موضوع شرکت
موضوع شرکت عبارت است از عنصر اصلی شرکت یعنی آن چیزی که شرکت برای آن ساختن شده است. جستار شرکت می تواند خرید و فروش باشد یا حمل و نقل در هر حال پیوستگی به گردانیدن شرکاء دارد و آن چیزی که در بنیادنامه ذکر شده . جستار شرکت باید مشروع باشد و متضمن هوده عقلایی باشد. جستار شرکت باید منجز و قطعی باشد. یعنی سوژه کمپانی تاریکی نداشته باشد و نوع خرید و فروش و ترابری مشخص باشد.
موضوعات کار و جنبش برای ثبت نمودن شرکت به سه تقسیم دسته می شوند :
الف) موضوعاتی که به کلی غیرقابل ثبت هستند.
ب) موضوعاتی که پیش از ثبت دربایستن به اخذ پروانه دارند. این موضوعات دربرگیرنده 23 مونث می باشند.
ج) موضوعاتی که بدون احتیاج به گرفتن پروانه از سازمان ها و ارگان ها به ثبت می رسند.
شایان بیان است ، خوانندگان محترم جهت کسب اطلاعات اغلب در این رابطه می توانند با همکاران ما در کمپانی اندیشه برتر تماس حاصل نمایند و یا به مقاله " موضوعات نیازمند دریافت مجوز در ثبت کمپانی " مراجعه نمایند.
• عده شرکاء
عده شرکاء اصولاَ ارتباط به عقیده موسسین دارد. ولی قاعده این است که شرکت ، باید حائز کمینه دو عضو باشد. به مایه قانون ، تعداد سهامداران در شرکت سهامی عام در آغاز راه اندازی نباید کم تر از 5 تن باشد و در کمپانی سهامی خاص نباید کمتر از 3 نفر باشد. در شرکت با مسئولیت اندک ، مختلط سهامی ، مختلط غیرسهامی، تضامنی و نسبی ، دست کم شرکا 2 نفر می باشد. اضافه می گردد ، در شرکت تعاونی حداقل شرکا 7 تن است .
• میزان سرمایه
هیچ شرکتی بدون سرمایه تشکیل نمی شود و به ثبت نمی رسد. البته قانون گذار به جز در مورد کمپانی های سهامی که دست کم میزان سرمایه را معین کرده ، در مورد بقیه کمپانی ها چیزی نگفته است. بنا بر قانون، در کمپانی سهامی عام حداقل سرمایه در آغاز تاسیس پنج میلیون ریال است و در باره شرکت سهامی خاص یک میلیون ریال .
در سایر شرکت ها، حداقل سرمایه محدودیتی ندارد . البته سرمایه کمپانی نباید آنقدر کم باشد که جنبه تفننی پیدا کند. در چنین صورتی می نا گفت که سرمایه مختصر به معنی عدم وجود سرمایه است که موجب بطلان شرکت می شود.